sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Whale Watching

Tänään raahasimme jumahtaneet lihaksemme valaiden bongailuristeilylle, joka ei ollut mikään loistava menestys. Kolmen tunnin saldona n. 1000 lokkibongausta, n. 3 delfiiniä ja n. 1 lahtivalas (minke whale, sellainen pieni valas). Harmi, sillä Juho olisi niiiiin halunnut nähdä hyppivien ja temppuilevien miekkavalaiden ryhmittymän ;) Ehkä olimme vain väärässä paikassa väärään aikaan... Itse onnistuin saamaan matkan puolivälissä aivan uskomattoman oksuolon ja taisin missata sen johdosta lahtivalaan n. 15 sek vierailun. Emme siis (yllättäen) suosittele retkeä henkilöille jotka tulevat herkästi merisairaiksi...

Reykjavikin rantaviivaa

No niitä lokkeja...

Päivän bongaussaaliin onnistuneimmat kuvat, olkaa hyvät! (Nämä kaverit on siis delfiinejä...)

4 kommenttia:

  1. Hei! Onpas kiva lukea teidän blogianne, varsinkin kun on niin tuoretta tekstiä. Olen lähdössä toukokuussa Islantiin, voisittekohan mahdollisesti vastata muutamaan minua askarruttavaan kysymykseen...?
    Eli, onko Blue Lagoon käymisen arvoinen paikka vai voiko samanlaisia kokemuksia saavuttaa jossain hieman edullisemmassa "uimalassa"?
    Ovatko whale watching tourit joka paikassa n. 50 euron hintaisia, vai voiko niitä saada edullisemmin?
    Kannattaako lähteä autolla Vatnajökullille Reykjavikista yhdeksi päiväksi?
    Jos teillä olisi viisi päivää aikaa, auto käytössä ja hotelli Reykjavikissa, missä kohteissa kävisitte?
    Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos blogistamme on ollut iloa! Vähän vastauksia kysymyksiin:

      Me tykkäsimme Blue Lagoonista hurjasti, eikä mielestäni vastaavaa voi kokea näissä paikallisissa maauimaloissa, Blue Lagoon on kuitenkin ainutlaatuinen. Aika turistipaikkahan se on, mutta suosittelen silti jos haluaa rentoutua eksoottisissa maisemissa.

      Tietääkseni whale watching tourit maksavat aika lailla joka paikassa sen 50 e. En kuitenkaan suosittelisi whale watchingia, koska valaita ei aina näe ja jos näkee niin sitten yleensä todella nopeasti ja huonosti.. Húsavíkissa on kuulemma parhaat mahdollisuudet nähdä eri valaita, mutta kyseinen kaupunki on sen verran pohjoisessa ettei sinne kannata vain valasbongailun takia lähteä. Mielummin sitten vaikka 30 e hintaan sinne Blue Lagooniin ;)

      Riippuu minne päin Vatnajökullia päin.. Jos esim. Jökursárlónin suunnille (aika kaukana), niin koko päivä taitaa mennä sitten autossa istumiseksi (ellei lähde todella aamuvarhain liikkeelle ja palaa vasta myöhään illalla).

      Hmmm... Viidessä päivässä ehtisi tehdä vaikka seuraavaa:
      1. Reykjanesin peninsulalla kiertelyä: geotermiset alueet Gunnuhver ja Seltún, päivän päätteeksi vaikka Blue Lagooniin. Päivän alkuun voisi lisätä kaupungilla (Reykjavik) kiertelyä/ islanninhevosratsastusretken jos sellainen kiinnostaa (hinta n. 50 e).
      2. Retki Snæfellsnesin peninsulalle (ei olla itse käyty, mutta on suunnitelmissa)
      3. Golden Circle
      4. Retki Etelään, ykköstien varrelta löytyy kaikenlaista ihmeteltävää, esim. vesiputoukset Skógafoss ja Seljalandsfoss, Dyrhólaeyn alueen rannat, Islannin vanhin uima-allas Seljavallalaug (vaatii vähän patikointia), Hveragerðin kuumat lähteet (vaatii vähän enemmän patikointia)... Näitä kaikkia ei kyllä ehdi yhdessä päivässä nähdä. Ainakin jos Hveragerðin lähteille meinaa niin se loppupäivä kannattaa vain lepäillä vaikka paikallisissa maauimaloissa.
      5. Yhden päivän voisi pyhittää Hveragerðille tai sitten vaikka varata jonkun retken, riippuen tietysti omista mielenkiinnon kohteista (esim. jäätikkövaellus tai retki laavaluolaan, katso vaikka http://www.adventures.is/). Retkiin kuuluu yleensä kuljetukset joten siltä päivältä vuokra-auto on turha..

      Meille on tulossa keväällä vieraita niin ollaan näitä samoja asioita mietitty, siksi vähän laajempi informaatiotulva :) Ja saa toki kysyä tarkentavia kysymyksiä, vastailen mielelläni!

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä ja nopeasta vastauksesta! Olemme varanneet auton koko ajaksi, haetaan se jo lentokentältä, minne myös palautetaan. Aateltiin, että kätevintä näin ja voi vähän enemmän joustaa suunnitelmissa.
    Blue Lagoon jätetään varmaan viimeiselle päivälle, sillä lento lähtee vasta iltapäivällä. Blue Lagoon on kuulemma matkan varrella.
    Ehkä vaihdetaan whale watchin koskenlaskuun, onko teillä siitä tietoa/kokemuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvä idea vuokrata auto koko ajaksi, ei tarvitse säätää lentokenttäbussienkaan kanssa. Meillä ei ole kokemuksia koskenlaskusta, mutta jotkut vaihtarit ovat sitä kokeilleet ja tykänneet. Vesi on vaan varmasti tosi kylmää kun jäätiköltä virtaa, mutta onneksi retken päätteeksi taitaa päästä saunaan :)

      Poista