torstai 15. syyskuuta 2011

Mietintöjä kursseista

Päivän ehdottomasti paras asia oli, että saatiin vihdoinkin (puolen kuukauden asumisen jälkeen) vuokrasopimus tehtyä! Oltiin jo varmoja, että sopimus jää tekemättä, sillä vuokraisäntämme on lähdössä huomenna loppuvuodeksi Ranskaan ja häntä ei löytänyt sitten mistään nyt illalla sopimuksen tekoa varten. Yhtään viime tingassahan ei oltu... Alunperin piti tulla kertomaan fiiliksiä kursseista, joten aiheeseen: Opiskelua on takana vasta 2 viikkoa, joten tässä kurssien alkutunnelmia. Sähkötekniikan kurssien valikoima täällä on äärimmäisen suppea (ellei kutsumuksena ole signaalinkäsittely...), joten opiskelen nyt syksyllä lähinnä islantia. Elättelen toiveita että tästä 20 ects islantia saisi raavittua kasaan pakolliset LUT:in kieliopinnot... Sitten kun on kieli hallussa (toiveajattelua) niin voikin kevääksi valita jotain tekniikan saralta, koska kurssitarjonta näyttää tuolloin paljon fiksummalta. Mutta Juho haluaa varmasti avautua enemmän sähkön kursseista ja kertoilla tuntemuksiaan, joten aiheesta lisää myöhemmin.

Self Study in Icelandic
Islannin itseopiskelukurssi, jossa voi valita yhden syventymisalueen: kielioppi/ kuullunymmärtäminen/ lukeminen. Valittiin jälkimmäinen ja sitten marssittiin koulun kirjakauppaan ostamaan symppis lastenkirja lukemisiksi. Vielä ei olla ehditty sitä tosin avaamaan... Vaikka se sormissa polttelee. Kurssiin kuuluu myös kryptisiä nettitehtäviä. 

Vocabulary I
Islannin kurssi, jossa luentoja kaksi kertaa viikossa. Opettaja Jón Gíslason vaikuttaa motivoituneelta ja osaa piristää kuivahkoja teoriatunteja. Vaikka kurssin nimestä voisi päätellä muuta, on kyseessä aikalailla perinteinen kielikurssi. Toivottavasti tämän kurssin jälkeen kykenen ääntämään islantia hieman vakuuttavammin.

Icelandic Culture
Englanninkielinen kulttuurikurssi, luentoja kaksi kertaa viikossa. Ensimmäiset luennot olivat maan historiasta ja kulttuuriperinnöstä. Pakollisena luettavana ainakin neljä kirjaa. Ehkä mielenkiintoisin kurssi näistä kolmesta, oodi humanistikursseille ;) Vierailevien luennoitsijoiden ansiosta luennoille on aina jännittävää mennä. Tänään luennon sijaan menimme visiitille yliopiston kampuksella sijaitsevaan Kansallismuseoon. Opastetun kierroksen jälkeen olemme taas hieman fiksumpia mitä tulee Islannin historiaan. Hyvä että meille ulkkareille avataan islantilaista mentaliteettia!

Seuraavien viikkojen lukemiset (ja verinen taistelu siitä kumpi saa lukea tuon Það var skræpan ensin)

Islanti on hassu kieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti