torstai 1. syyskuuta 2011

Onnelliset kennitalan omistajat

Muutto yksiöön onnistuneesti suoritettu! Asiat ovat muutenkin lähteneet rullaamaan aika kivasti, tänään saimme vihdoinkin islantilaiset henkilötunnuksemme (kennitala), joita "anoimme" neljä päivää sitten. Ilman kennitalaa ei voi tehdä mitään. Ei saada tunnuksia kouluun intraan, ei rekisteröityä kursseille, ei avata pankkitiliä jne jne. Koulun tunnuksia joudumme tosin odottelemaan vielä kolme päivää... Kävimme myös juttusilla sähkötekniikan osaston johtajan luona. Tarkoituksena oli saada lupa osallistua maisteritason kursseille kanditason opiskelijana. Kiitos byrokratian, edellä mainuttu on ehdottamasti kiellettyä... Olisi ehkä kannattanut hoitaa alta pois ne 2-3 puuttuvaa kandivaiheen kurssia Lappeenrannassa ja hakea kandin paperit. Täällä kun kandivaiheen kurssit ovat islanniksi... Johtaja kuitenkin lupasi että voin valita kandikursseja (useimmissa englanninkieliset kurssikirjat), hoitaa ne itseopiskeluna ja pyytää luennoitsijalta englanninkielisen tentin. Juho saa kandin paperit syyskuun lopussa, joten hän sai siunauksen osallistua maisterikursseille. Mutta eiköhän asiat tästä ala selkenemään. Vielä on hieman hiomista kurssivalintojen kanssa, eikä asiaa helpota se, että useimmat kurssit ovat jo alkaneet... Ja itsehän emme ole vielä osallistuneet yhdellekään luennolle. Ensi viikolla skarpataan!

Tylsistä koulujutuista asuntoomme: Neljä yötä vietettyämme Hotel Flokissa on ihanaa muuttaa omaan yksiöön! Floki oli ihan ok, meillä oli kustannuspoliittisista syistä omat minihuoneet kellarikerroksessa yhteisvessoilla ja -suihkuilla, joten ihan luksusta se ei ollut. Hotelli oli kuitenkin siisti ja rauhallinen. Nykyinen kämppä on House of the Spirits-majatalon ensimmäisessä kerroksessa ja kooltaan ehkä 30 m^2 tai vähän enemmän. Vastaanotto oli todella ystävällinen ja tapasimme myös muita täällä asuvia vaihtareita. Täällä asuu ainakin saksalaisia, ruotsalaisia ja ranskalaisia. Paikan omistaja Gunnarkin oli aivan mahtava. Tällä hetkellä ei ole mitään valittamasta. Majatalo sijaitsee keskustassa ja yliopistolle kävelee kätevästi noin 15 minuutissa. Emme ole vielä tutustuneet paikallisiin busseihin, kävelemällä pääsee täällä aika pitkälle. Vaikka omaa autoa on kieltämättä ollut suuuuri ikävä. 

Gunnar valisti meitä muun muassa siitä, että Islannissa ei tarvitse vettä tai sähköä säästellä. Hän suositteli puolen tunnin suihkuja sekä pitämään ikkunoita auki ja pattereita täysillä (etteivät ikkunat huurustu ja aiheuta vesivahinkoja). Hän selitti asian jotenkin niin että Reykjavikissa (ja Islannissa?) lämmintä vettä on tietty määrä käytettävissä ja ellei sitä käytä, se menee hukkaan. Nämä tavat pitää todellakin unohtaa Suomeen palatessa... Tapasin eilen buddyani (= henkilökohtainen tuutori) Hrefnaa, joka saa seuraavassa tapaamisessa hieman valistaa tyhmempää... Hassua tässä buddy-asiassa on että Hrefna opiskelee vasta ensimmäistä vuotta, joten olemme melkein yhtä pihalla kouluasioissa, mutta onneksi Hrefna voi antaa kullanarvoisia vinkkejä kaikkeen islantilaiseen liittyen!       

Lopuksi muutama kuva kämpästä yms. Ehdinpäs ottaa pari fotoa ennen kuin vandalisoimme koko kämpän...

Pirteän keltainen asuintalomme

Kotikatu

Kämppä!

First things first

Näkymä ikkunasta, kirppis vastapäätä (ja tarkennus veitsissä?)

Kompakti wc:mme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti