sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Harmaata arkea Savulahdella

... Eli islanniksi Reykjavíkissa ;) Olin äsken lukemassa The Blue Fox-kirjaa kunnes vastaan tuli vakavanlainen painovirhe: sivut 65-80 puuttuivat, miten ärsyttävää. Huomenna pitää mennä kiukkuilemaan koulun kirjakauppaan... Lisäksi sateet pilasivat hienot viikonloppusuunnitelmamme (retki luonnon helmaan), mutta uutta yritystä sitten ensi viikolla. Aika harmaa viikko muutenkin takana, Juholla oli Suomen puolen kouluhommien tehoviikko ja mulla tylsää! Perjantaina tosin oli ekskursio Nova-teleoperaattorille, kyseinen kursio paini hieman eri sarjassa suomalaisten yritysvierailujen kanssa... Perjantainen sessio kun koostui lyhyestä yritysesittelystä ja loppuilta oli pyhitetty ilmaiselle oluelle ja vohveleille. Lauantaina suunnattiin lähiuimahallille kellumaan ja tänään päivän kohokohtana oli visiitti läheiseen Grillhúsið:iin herkkuhamppareiden äärelle. Meidän pitää tehdä välillä täsmäiskuja ravintoloihin että saadaan proteiinia lihan muodossa edes kerran kuussa! Ei olla varmaan mainittu että liha on täällä kallista (niin kuin kaikki muukin...), joten makaroni & pastakastike ovat ystäviämme. Paitsi että tämän vuoden jälkeen en syö enää ikinä pastaa... (Pieni valitus myös siitä ettei meillä ole uunia). Olen myös onnistunut koukuttamaan itseni islantilaiseen lakritsiin ja törmännyt Fazerin turkinpippureihin lähikioskissa. Eli ehkä korvaan sen lihan vaan karkeilla... 

Koulussa on ollut aika kivaa (kaipailisin enemmänkin luentoja). Icelandic Culture-kurssilla katsottiin ajatuksia herättävä Dreamland-dokumentti (Draumalandið), joka käsitteli Islannin ainutlaatuisen luonnon uhraamista halvalle uusiutuvalle energialle ja siihen liittyvälle alumiiniteollisuudelle. Suosittelen! Vaikka uusituva energia on saanut melkeinpä sädekehän ympärilleen, ei sitä saa ilman uhrauksia. Seuraavalla luennolla meille tuli luennoimaan Dreamland-kirjan kirjoittaja ja elokuvan ohjaaja Andri Snær Magnason, joka kertoi elokuvan aiheuttamasta keskustelusta ja avasi elokuvan taustoja. Mites sähkötekniikan luennoista saisi yhtä inspiroivia...

Raskaan, maksimissaan neljän tunnin koulupäivän jälkeen on mahtavaa rojahtaa 40 asteiseen kuumaan ulkoaltaaseen sateen ropistessa. Juurikin sen halvan geotermisen energian takia maauimaloita ei ole vaikea ainakaan täältä Reykjavíkista löytää. En olisi ikinä uskonut että ravaisin monta kertaa viikossa uimassa (nimim. En uinut kertaakaan viime kesänä...) Pitäisi kiertää nämä kaikki ;)


Loppuun muutama viime aikoina räpsäisty maisemakuva:

Päätettiin yksi iltapäivä heittää lenkki eräälle kukkulalle ja bongattiin matkalla taaaaas yksi ilmakehän optinen ilmiö. 

Kukkulan laella nökötti Perlan. Tuolta löytyy muun muassa museo, kahvila ja ravintola. Ylätasanteelta on loistavat näköalat!
Maisemia ylätasanteelta. Alareunassa höyryää tekogeysir.

Reykjavíkin keskustaa. Kuvassa näkyvä Hallgrímskirkja on Islannin korkein rakennus (74,5 m).

Hallgrímskirkja eri perspektiivistä. Täällä saa kyllä bongailla mitä mielenkiintoisimpia kirkkoja.

Sateenkaaribongailu jatkuu

Eräältä iltakävelyltä Atlantin rannassa

Taidekuvaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti