sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kevään kurssien kuvaukset

Taas olisi aika listata käymämme kurssit, joten tässä kevätlukukauden anti:

Numerical Solutions in Fluid Mechanics and Heat Transfer
Hyödyllinen kurssi erityisesti energiatekniikan opiskelijoille. Koska sähkötekniikan osaston omat kurssit olivat huonoja opiskelusuuntani takia, päätin ottaa kyseisen kurssin energiatekniikan puolelta. Kurssin opettajakin oli tietämättäni ollut Lappeenrannassa n. 15 vuotta opettajana, mikä oli mukava sattuma. Kyllä kurssilla oppi todella paljon mm. Simulink/Matlab-ympäristössä mallintamaan erinäisiä asioita.

Communication and Human Interaction
Viestinnän kurssi, jonka koin todella hyödylliseksi ja opettavaiseksi, koska en ollut aiemmin opiskellut esim. puheviestintää. Lisäksi kurssilla sai varmuutta ja rutiinia englanniksi esitelmöintiin. Kurssi koostui esityksistä/esitelmistä ryhmän edessä, ryhmätöistä ja kirjallisista raporteista, ei tenttiä. Kurssilla oli opiskelijoita monilta eri osastoilta ja kurssitöitä sai muokattua hyvin omaan opiskelusuuntaan liittyviksi. Töinä mm. englanninkielisen CV:n ja työhakemuksen kirjoitus sekä ryhmätyö, jossa analysoitiin itse valitun yrityksen viestinnän tehokkuutta. 

Icelandic Nature and Cultural Legacy
Vaihtareille suunnattu kurssi, joka tutustutti kohdemaan luontoon ja kulttuuriperintöön. Kurssilla tehtiin useita mielenkiintoisia retkiä, luokassa istumista oli ehkä 60 % kurssista, ei tenttiä. Kurssin aikana tuli kirjoittaa kasa esseitä, tehdä portfolio retkistä ja pitää pari esitelmää ryhmän edessä. Todella asiantuntevat kolme luennoitsijaa, joiden luennoille saapui mielellään.  

Toivottavasti tästä on apua tuleville vaihtareille ja jos on vielä kysyttävää kursseista, meihin voi toki ottaa yhteyttä. Sitten muihin aiheisiin! Viimeisenä viikonloppunani Islannissa osallistuin kahden päivän ratsastusretkelle, joka oli aikamoista jännitysnäytelmää alusta loppuun. Reissu oli kuitenkin kokonaisuudessaan aivan mahtava ja loistava päätös Islannin vaihtovuodelleni! Kirjoittelen tätä valitettavasti jo Suomen kamaralta ja vielä olisi kaksi postausta luvassa, jonka jälkeen blogissa hiljenee. Nyt kuitenkin vielä pari kuvaa ratsastusreissulta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti