sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Koulujuttuja ja jalkakylpyjä

Näistä meidän teksteistä saattaa saada kuvan, että ei tehdä muuta kuin huidella retkillä ja vietetä hassunhauskaa elämää. Todellisuus menee kuitenkin yleensä niin, että raadetaan/"raadetaan" 6 päivää viikossa kouluhommien kimpussa ja yksi päivä pyhitetään yleensä matkailulle tai muille vastaaville aktiviteeteille. Juholla menee signaalinkäsittelyn ja Random Variables and Signals-kurssien kotitehtäviin useita tunteja joka päivä. Luojan kiitos kyseiset kurssit eivät kuulu millään muotoa mun opintosuunnitelmaan... Kyllähän kielikurssit pitävät kiitettävän kiireisinä, mutta sijamuotojen päähän paukuttaminen on vaan peppulihaksista kiinni! ;) Olen katsellut sopivia kursseja ensi keväälle ja näyttää nyt ainakin alustavasti siltä ettei sekaan eksy enää kielikursseja (vaikka ne hirmukivoja ovatkin, buu! Tai ehkä otan salaa yhden venäjän kurssin. Ihan yhden vain.), vaan kenties Electrical Machineryä sekä kursseja energiatekniikan puolelta. Pitää nyt katsella ja odotella, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa että puolet noista tällä hetkellä näkyvistä kursseista katoaa jouluun mennessä kurssitarjottimelta...

Opiskelu vaihtoyliopistossamme on aika samanlaista kuin Lappeenrannassa, akateeminen vapaus tosin koskee myös kielikursseja (ainakin Vocabulary 1 kurssilla). Itse opin kieltä parhaiten sitä tunneilla harjoittelemalla, joten luennoilta en luista vaikka mahdollisuus olisi. Harmittaa vain että Vocabulary-kurssi on niin opettajavetoinen, me opiskelijat emme saa suuta avatuksi muulloin kuin pari kertaa tunnin aikana opettajan pommittaessa. Itse kaipailisin esimerkiksi keskusteluharjoituksia parin kanssa. Ei olla muuten törmätty vielä yhteenkään islantilaiseen joka ei olisi englantia puhunut, täällä pystyy aika hyvin lusmuamaan islannin kielen käytössä! Toisaalta en kyllä tullutkaan tänne nimenomaisesti islantia oppimaan täydellisesti... :)

Pitää vielä hehkuttaa koulumme Ugla-intraa. Kun LUT:issa on Noppaa, WebOodia, Webmailia, Blackboardia (unohtuikohan joku vielä?), niin täällä on saatu nämä kaikki portaalit ympättyä yhteen pakettiin. Eli Uglassa hoituu kursseille ilmoittautuminen ja sieltä pääsee käsiksi niin sähköpostiin kuin kurssimateriaaleihinkin. Lisäksi tuolla on opiskelijoiden kirppisfoorumi ja lista mikroluokkien vapaista ajoista (sekä tiedot luokkien skannereista ja tulostimista). Kyseinen lista on muuten ollut pelastus monena päivänä. En ole vielä Uglaa ihan läpikotaisesti tonkinut, mutta aika ajoin sieltä löytää kaikennäköistä kätevää tietoa ;)

Näkymä yliopiston Ugla-intran henkilökohtaisesta etusivusta. (Kuvan saa klikattua isommaksi)

Viikonlopun tunnelmista voisi mainita sen verran, että käytiin katsastamassa Smáralind-ostoskeskus, josta ei ihme kyllä tarttunut mitään mukaan (johtunee vastahakoisesta shoppailuseuralaisesta...). Tarkastettiin myös Intersportin parkatakkivalikoima, mutta hinnat aiheuttivat (yllättäen... not) pyörtyilyä ja saalis jäi laihaksi. Paras löydös oli Leviksen outlet, mutta ei siitä sitten sen enempää! ;)

Lauantaina päätettiin hylätä koulukirjat hetkeksi ja lähteä Seltjarnanesin loistaviin lenkkimaisemiin. Kolmisen tuntia meni rattoisasti meren rannassa kävellen, kintut pääsivät jalkakylpyynkin! Niemen kärjessä on erään taitelijan kiviteos, joka on tarkoitettu jalkakylpypaikaksi. Vesi on yli 40-asteista ja maisema täydellinen.

Lintuparvi ja lumipeitteen saanut Esja-vuori.

Hallgrímskirkjahan se siellä!

Kesken lenkin on mukava pulauttaa jalat lämpöseen veteen ja keskittyä maisemien ihailuun. Altaan vesi vaihtuu koko ajan, eli sen ei pitäisi olla kovin jalkasilsapitoista! ;)

Kalpeat, mutta onnelliset koipireidet kylvyssä. Toivottavasti kukaan ei traumatisoidu mun humanoidivarpaista :)

Ajateltiin käydä majakalla, mutta nousuvesi torpedoi suunnitelmat...

Sainpas todistusaineistoa Reykjavíkin villeistä ja vapaista kissoista! Tämä yksilö pujahti lopulta pienestä kellarin ikkunasta sisään, mahtoiko olla edes oma koti, no eipä se niin tarkkaa ole ;)

Dokumentoin myös telinerakentamista islantilaiseen tyyliin.

En ole alan ekspertti, mutta jotenkin tämä näyttää vähän... villiltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti