sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Hevostelua

Viimeinen luentoviikko takana! Ensi viikko on ilmeisesti pyhitetty tentteihin lukemiselle ja sitten alkaakin kahden viikon tuskaisa taival kokeiden parissa. Toisaalta mitäpä muutakaan täällä pimeydessä tekisi, valoisaa aikaa päivässä on sellaiset 5 h 30 min ja huonommaksi menee! Ei hätää, emme ole vaipumassa masennukseen, sillä nyt on puuhailtu vaikka mitä kivaa. Kuten fiilistelty ensilunta! Ja tiistaina pääsimme Inspired by Iceland-sivuston avulla tutustumaan Íslenski Hesturinn-talliin sekä sen asukkeihin. Talli on perustettu vasta tämän vuoden keväällä, joten kyseessä on hyvinkin uusi hevosyritys Reykjavíkin seudulla. Aluksi paikan omistaja Begga kertoi meille islanninhevosesta rotuna ja omasta menneisyydestään hevosten parissa. Ei voi kuin ihailla Beggan energistä otetta sekä omistautumistaan hevosille ja yritykselleen! Kyseessä oli sen verran kovan luokan mainospuhe, että olen varma vielä kyseiselle tallille palaavani. Illan aikana kävimme rapsuttelemassa tallin hevosia, söimme lettuja kahvin kera ja kävimme tervehtimässä naapurin sedän lampaita. Tyrmäävä ammoniakin löyhkä lampolassa iski vasten kasvoja (ja juuttui tiukasti vaatteisiin), kokemus kai sekin... Palattuamme takaisin tallin oleskelutilaan erään islantilaisen pienpanimon omistaja piti pienen esittelyn oluistaan ja loppuillan vietimme eri oluita maistellen. Ilta oli kokonaisuudessaan todella onnitunut ja rento. Syy miksi Juhon kyseiseen iltamaan alun perin raahasin oli se, että herra pääsisi rapsuttelemaan heppoja ja tekemään tuttavuutta noiden jalojen eläinten kanssa. Koskapa lauantaille oli varattu ratsastusretki ;)  

Tältä näyttää islantilainen talli! Vähän ahtaat tilat hevosilla, mutta onneksi ne pääsevät ulkoilemaan päivisin.

Juhon käsi kruunaa kaikki hevoskuvat! Joku silitteli aika innoissaan heppasia ;)

Lampolassa. Begga esittelee vanhan koulukunnan suitsia, ovat kuulemma olleet ihan elokuvakäytössäkin!

Lisää lampaita... Vähän oli tungosta niilläkin. Vihreät spreijaukset ovat ilmiselvästi salakoodeja.

Lauantaina oli siis vuorossa ESN:n järjestämä noin parin tunnin ratsastusretki Eldhestar-tallilla. Pienenä miinuksena heti alkuun se, että talli sijaitsee yli puolen tunnin ajomatkan päässä Reykjavíkista, kun Beggan talli on yli puolet lähempänä. Mutta tosiaan, aluksi meille jaettiin kypärät ja halukkaat saivat sulloutua lämpimiin talvihaalareihin. Seuraavaksi kyseltiin kuka on ratsastanut aiemmin ja kuinka kauan - tämän avulla meille jaettiin hevoset. Sain urheaksi ratsukseni Lukan/Lukkan ja Juho muisteli hevosensa nimeksi suomalaisittain Medaljonkia :D Meidät opastettiin selkään, kerrottiin peruskäskyt ja sitten lähdettiin jonossa matkaan. Lenkki kiersi peltoja ja pari jokeakin tuli ylitettyä. Päästiin myös tölttäämään ja ravaamaan, ottipa Juhon ratsu muutamat laukka-askeleetkin. Ja ei, kukaan ei onneksi pudonnut. Luka ei tehnyt minuun suurta vaikutusta, se oli lähinnä mallia katujyrä ja tölttäämään mokoma ei suostunut, ei sitten millään. Toisaalta laiskuudesta ei ollut hepalla tietoakaan ja kertaakaan ei tarvinnut pohkeilla kylkiä edes hipaista... Enemmän rakastuin überlämpimään ratsastushaalariin ja luovuin siitä retken päätteeksi pitkin hampain :D Miinusasteita oli muutama, mutta tuuli teki ilmasta jälleen kerran hyytävän. Juhollakin oli kuulemma hauskaa, eikä traumojakaan tullut.

Hevoset odottamassa retkelle lähtöä.

Matkan alussa tehtiin pieni pysähdys, jolloin retken kaksi vetäjää hyppäsivät alas ja kävivät kiristämässä kaikkien satulavyöt tiukemmalle.
 Koko vaihtariryhmä ratsailla. (© ESN Reykjavik)

Retki ohi ja hevoset pääsevät kirmaamaan laitumelle :)

Palautettiin kamat talliin ja moikattiin nopeasti asukkeja. Kuvassa tallin uteliain otus :)

Kotimatkalla ihasteltiin jouluisia koristeluja keskustassa.

Läheiselle aukiolle oli ilmestynyt joulukuusi. Islantilaiset ovat muuten hulluina punaisiin jouluvaloihin...

Austurstrætin yökerhokatukin on saanut jouluvalot. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi! Löysin sattumalta , ja oonhan mä tätä tunnin jo lukenut :) Ihan täydellistä, haluaisin kans islantiin.

    VastaaPoista
  2. Kiva jos tykkäät! Ja kannattaa ehdottamasti käydä tutustumassa Islantiin jos joskus mahdollisuus tulee :)

    VastaaPoista