lauantai 10. maaliskuuta 2012

Revontulijahdissa

Kahdelle viime illalle oli ennustettu selkeitä revontulia Islannin ylle (ja vähän muuallekin toki), joten olen päivystänyt nenä tietokoneessa kiinni aurora- ja pilviennusteita, koska olisihan niitä revontulia aika hienoa nähdä taas pitkästä aikaa. Torstai-illan revontulibongailujen kohtaloksi koitui paksu pilviverho - eihän sen takaa enää mitään revontulia näkynyt (paitsi kaverini mukaan klo 2.30 yöllä, mutta jostain syystä en ollut tuohon aikaan enää ikkunassa päivystämässä...). Perjatai-illan pilviennusteiden mukaan puolenyön aikaan Reykjavikin kohdalle tulisi pieni rako pilviverhoon ja kenties niitä revontuliakin voisi nähdä. Perjantaina takana oli viikon aikaisin herätys, luentoja, vahinkopäikkärit ja vauhdikas ratsastuslenkki, joten olin aika naatti ja simahdin ennen yhtätoista. Juho kuitenkin valvoi tunnollisesti ja lähdimme herättyäni sitten käppäilemään ulos revontulihavaintojen toivossa. Taivas oli edelleen osittain pilvinen, mutta onneksi tuli huomattua muutama vieno aurora taivaalta niiden kirottujen pilvien välistä.

Meillähän ei ole mitään asianmukaista välineistöä (no kamera sentään löytyy) revontulien kuvaamiseen, joten kolmijalan virkaa sai innovatiivisesti toimittaa eräs Tjörnin-lammen lähellä sijaitsevan penkillä istuvan patsaan pää ja tällaisia kuvia sain lopulta napsittua:

Revontulia odotellessa päätin kuvailla ympäristöä ja yrittää ottaa tärähtämättömiä kuvia ovelan jalustani avulla ;) Kuvassa Fríkirkjan ja Islannin kansallisgalleria. Jälkimmäisen olemme jo tarkastaneet ja siitä varmaankin tulee raporttia tuonnempana.

Hallgrímskirkja

Perlan


Ja vihdoinkin niitä revontulia, vaikkakin tosi hailakoita. Tässä onnistuinen otos (nyyh) selvän M-kirjaimen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti